Berekening kopiëren

Binnen Aliment Online is het mogelijk om berekeningen te kopiëren. Dit is vooral handig wanneer u een nieuwe berekening wilt aanmaken waarvan veel gegevens overeenkomen met een reeds aangemaakte berekening. Na het kopiëren hoeft u alleen nog maar de gewijzigde gegevens aan te brengen waardoor deze functie u veel tijd kan besparen.

Het kopiëren van reeds aangemaakte berekening verloopt als volgt:

1. In het dossiervenster klikt u op een dossier waarvan u een formulier wilt kopiëren. Hierna verschijnt een overzicht van de reeds ingevoerde formulieren bij het geselecteerde dossier, herkenbaar aan het volgende pictogram: .

2. U kopieert de geselecteerde berekening door via de menubalk te kiezen voor het menu Berekeningen / Berekening kopiëren. Deze functie is ook te activeren via het snelmenu dat verschijnt na klikken op de berekening met de rechter muisknop.

3. Hierna verschijnt het venster 'Berekening instellen' met de bijbehorende berekeningsgegevens. Deze kunt u desgewenst wijzigen. Zie: Berekeningsgegevens wijzigen.

4. U bevestigt het kopiëren via de knop . Daarna verschijnt de gekopieerde berekening in het dossiervenster.