Berekening wijzigen

Voor het aanpassen van een reeds gemaakte alimentatieberekening neemt u de volgende stappen:

1. In het dossiervenster klikt u op een dossier waarvan u een berekening wilt wijzigen. Hierna verschijnt een overzicht van de reeds ingevoerde berekeningen bij het geselecteerde dossier, herkenbaar aan het volgende pictogram: .

2. U opent de te wijzigen berekening door erop te dubbelklikken of na selectie van de wijzigen berekening via de menubalk te kiezen voor het menu Berekeningen / Berekening openen. Hierna verschijnt de berekening.

3. De gegevens in een invoerveld zijn te wijzigen door allereerst met de linker muisknop te klikken op de plaats waar u de wijziging wilt aanbrengen. Hierna brengt u de wijziging aan door nieuwe tekens in te voeren of bestaande tekens te verwijderen met de toetsen [Backspace] of [Delete].  Wenst u de volledige gegevens van een bepaald invoerveld te verwijderen, dan dubbelklikt u in dat invoerveld. Hierna krijgen deze gegevens een blauwe achtergrond en kunt u de nieuwe gegevens invoeren.

4. Na het wijzigen van de gegevens klikt u op de knop . Hierna berekent Aliment het nieuwe alimentatiebedrag, inclusief een eventueel belastingvoordeel.