Berekening invoeren

Nadat u de dossiergegevens en berekeningsgegevens correct hebt ingevoerd, kunt u starten met de alimentatieberekening. Daarbij neemt u de volgende stappen:

1. In het dossiervenster klikt u op een dossier waarvan u een berekening wilt invoeren. Hierna verschijnt een overzicht van de reeds ingevoerde berekeningen bij het geselecteerde dossier, herkenbaar aan het volgende pictogram: .

2. U opent de berekening door erop te dubbelklikken of na selectie van de gewenste berekening via de menubalk te kiezen voor het menu Berekeningen / Berekening openen. Hierna verschijnt de berekening.

3. U vult de gevraagde cijfers correct in. U bladert naar een volgend invoerveld via de toets [Tab] of naar een vorig veld via de toetscombinatie [Shift + Tab]. Uiteraard kunt u ook met de muis klikken in het gewenste invoerveld.

4. Aan de rechterzijde van het model vindt u een uitgebreide toelichting bij het actieve invoerveld. U kunt de toelichting laten verdwijnen door te klikken op de knop ; door te klikken op de knop verschijnt de toelichting weer; u kunt de grootte van het toelichtingenvenster aanpassen door de cursor te plaatsen op de scheidingslijn tussen de vensters, de linker muisknop ingedrukt te houden en daarna de scheidingslijn naar de gewenste plaats te schuiven.

5. U kunt een notitie aan de berekening toevoegen via de knop .Hierna verschijnt een notitievenster voor het maken van opmerkingen betreffende dit formulier. Na het opslaan van dit formulier worden deze opmerkingen ook overgenomen op de printversie en in de exportversie naar Word.

6. Na het invullen van de gegevens klikt u op de knop . Hierna berekent Aliment het alimentatiebedrag, inclusief een eventueel belastingvoordeel.